Hejdå 2012

Update: | ✝ Publicerat i Every day life

Hej! Detta blir det sista inlägget för året. 2012 är förbi och jag inväntar de kommande året med god mat och fina vänner. Hoppas att ni får en underbar kväll och att 2013 blir ett toppenår! P&k

Titanium

Update: | ✝ Publicerat i Outfits
Stickad tröja/Carlings
Skärp/Carlings
Ring/Bik Bok
Väska/Åhlens
Jeans/Carlings
Skor/Dr.Martens

black & white

Update: | ✝ Publicerat i
 
Svartvita bilder som jag förälskat mig i. Speciellt den andra och porträttet på killen. Så fina. Tumblr är verkligen ett underbart ställe!
 

gårdagens inköp

Update: | ✝ Publicerat i Shopping
Stickad tröja/Carlings
Levis shorts/Junk & Vintage
Nagellack/Åhlens
Smycken/Gina Tricot
Ögonskugga/Åhlens
Björn Borg tygkasse/Junk & Vintage

fredag

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej! Idag har jag och Olivia varit uppe på stan och kollat in rean. Vi var uppe direkt när det öppnade och hann med väldigt mycket. Jag hittade lite smycken och smink, en super mysig stickad tröja på Carlings, ett par vintage Levis shorts och en vintage Björn Borg tygkasse.
Självklart lunchade vi på favoritstället, Fikafabriken, och jag åt en jättegod kycklingsallad!
hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll. Själv ska jag titta på film och ha det trevligt med några kompissar.
  

2012, you've been good

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography
Julen är förbi och det nya året nalkas. 2012 har gått så sjukt fort, men ändå har jag hunnit med så otroligt mycket! Jag har rest, umgåtts och upplevt saker som jag aldrig kommer att glömma. Den långa bussresan mot Berlin och Prag med skolan. Vi fick uppleva allt från äcklig mat till starbucks mitt i natten. Från shopping till arbetsläger.
Kontrasterna mellan de olika länderna som vi åkte igenom. Vi var vakna i två dygn, sov på bussar, i parker, på parkeringsplatser. Jag skrev mitt namn på Berlinmuren och höll konsert med vänner mitt i natten medans fulla ungdommar och arbetare strosade förbi. Log, dansade och filmade.
Sen kom sommaren, och med den kom skolavslutning. Efter 6 underbara år så skilldes vi åt. Och det var med både sorg och glädje som jag lämnade mina musikgalna vänner och gick vidare.
 
Jag åkte till Brighton i tre veckor med mina bästa vänner. En resa som jag aldrig kommer att glömma. Jag lärde mig så mycket av att vara borta från mina föräldrar och behöva ta ansvar för mig själv. Inte nog med det. Jag träffade så många, nya, underbara vänner och med dom fick jag uppleva nya ställen och saker. Det är rättså svårt att beskriva för någon som inte varit på en språkresa själv hur kul det är. Kanske beror det på människorna vi bodde med, men jag tycker verkligen att alla borde åka ifall de får chansen.
 
Sen var plötsligt sommarlovet slut och det var dags att börja skolan igen. Men istället för att komma tillbaka till gamla välkändad Karl Johan så var det i stället dags för något nytt.
Jag började på Rudbecksskolan och första året på gymnasiet och jag ångrar absolut inte mitt val. jag trodde att jag skulle sakna min gamla klass enormt, och visst saknar jag dom allt, em inte så mycket (förlåt). Min nya klass är superbra och jag har lärt känna så många nya trevliga personer!
 
Här kommer några bilder som sammanfattar mitt 2012. En del av dom är snodda från facebook!
Jag inledde året hos Sofie.
Ett favoritfoto på mig och Olivia.
Vi åt glass på det fina torget i Prag.
Reuninon med vänner bara några timmar efter skolavslutningen.
Sofie, Jag och Emina åkte till Brighton. Här är vi klockan 4 på morgonen på Arlanda den 27/6.
Vi åkte till Oxford...
...och London...
...träffade nya vänner...
...åkte på Summeranza i London och såg Will.I.Am.
Sofie, Emina, Claudia och jag åt våran nattmat. Med aktiviteter från halv 10 till långt in på kvällen fick en att bli både hungrig och trött. Jag tror jag aldrig har ätit så mycket och sovit så lite på tre veckor. Det vart ca 6-7 timmars sömn per natt...
Sedan åkte jag till Spanien och Frankrike med familjen!
 
Men nu är snart året slut. Tack 2012 för att jag helt ärligt kan säga att du har varit det bästa året i mitt liv. Jag hoppas att 2013 kan bli om inte, ännu bättre. Puss & kram

onsdag 26

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej alla läsare! Hoppas att ni har haft en bra jul, för det har jag.
Igår åkte vi till mormor och morfar och firade den 25:e med god mat. Enligt mig så är det Engelska julbordet mycket godare än det Svenska. Eller vad tycker ni?
 
Idag fyller pappa år, så det blir ännu mer firande. Släktingar och vänner kommer hit och det blir även en del julklappar som vi inte fått ännu. Veckan är närstan fullt ut planerad. På fredag ska jag och Olivia på julrean och på kvällen blir det filmkväll med vänner. Får se vad jag hittar på imorgon dock...
Ha det bra! Nu ska jag kolla på Fashion och mysa med en kopp te.

3 seconds of christmas

Update: | ✝ Publicerat i Photography

Dan före dopparedan

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej på er! Idag har jag tagit det lungt, nästan lite för lungt. Det var meningen att jag skulle åka och träna, men det blev inget med det. I stället satt jag i fyra och en halv timma och målade. Fick en massa inspiration när jag bläddrade igenom konstnären Bob Ross' bilder och bestämde mig för att göra en egen. Jag har inte målat på ett tag, jag ritar oftast blyerts teckningar. Men det var kul att göra lite nytt! Här är resultatet!
Hoppas att morgondagen blir fin, för det är ju jul! p&k

each day has a colour

Update: | ✝ Publicerat i Photography
 

julmys

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Herregud så det snöar ute! Själv sitter jag inte i myskläder med en kopp te. Snart ska granen kläs och det känns verkligen att julen snart är här. Idag var jag med familjen på julbord i stadsträdgården. Det var så mysigt! Man satt i ett stort växthus och det var så fint.
Hoppas att ni har en fortsatt trevlig kväll!

vintage

Update: | ✝ Publicerat i Shopping
Hej! Jag kom precis hem från Emina och jag är helt slut efter gårdagens fest. Men nu ska jag snart på julbord med familjen så jag måste piggna till lite!
Igår var jag uppe på stan, och jag hittade en hyfsat nyöppnad vintagebutik. Den var pytteliten men åh så mycket fina saker det fanns! Jag fastnade direkt för denna blus, en vintage Ralph Lauren. Jag dööör så fin den är!
Hoppas att ni har en fortsatt trevlig dag. Det borde ju alla ha eftersom att vi inte gick under igår... p&k
 

Wonderful music and winter holiday

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej! Det har varit fullt upp denna vecka. I tisdags hade jag prov i social studies och jag är fortfarande inte klar med min uppsats om ergonomi som ska vara inlämnad senast imogon.
Men nu är det lov (!) och idag har jag utnytjat det till fullo. I morse var det avslutning på Club 700. Självklart hade stjärnparaden en stor del i det hela. Det vart julspex och jag var där och sminkade. Sedan åkte jag, Emina och Laura till aspholmen för att kika in på Lager 157 (hittade inte någonting) och sedan vidare till Bra & Begagnat som var stängt... Då gav vi upp och åktte tillbaka upp på stan igen. Vi tog en tur förbi stadsarkivet och bläddrade igenom allt material som tidigare stjärnparadare så fint arkiverat. Fina bilder från stjärnparadsfester på 90-talet och
en hel del protokoll. Efter en timma där så gick vi vidare till laura och åt supergod lunch och latade oss. Sen drog jag och Emina upp på stan igen och jag kom precis hem, vilken dag!
 
Imorgon vankas det stjärnparads fest och vi ska självklart dansa tills jorden går under. Önska oss lycka till!
 
Connor Everitt, så underbar! Här är hans cover av Ben Howard's Black flies. 

Here's some inspiration

Update: | ✝ Publicerat i Every day life

monday dress

Update: | ✝ Publicerat i Outfits
Klänning/Monki
Stickad tröja/JC
Klocka/Pappas
Matchade detta med gråa strumpbyxor & Dr. Martens.

i want summer quite a lot

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
 
Dagens inspirerande bild kommer från tumblr och får mig att längta efter sommaren även fast julen snart är här.

från min kamera upp på väggen

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej alla fina läsare! Jag märker att ni blir allt fler och fler, och det gläjer mig. Idag har jag pysslat och fixat lite. Jag har målat naglarna, gjort hår inpackning och ansiktsmask. Läst böcker och påbörjat inlärningen av en ny pianolåt. Jag har även redigerat och skrivit ut fyra nya bilder till min moodboard.
Jag hittade alla på facebook och dom sammanfattar verkligen en hel del fina händelser i mitt liv. Den översta till vänster är en bild från resan till Prag med skolan som vi gjorde i våras. Det var så sjukt kul! Vi åkte buss hela vägen och upplevde både Prag och Berlin tillsammans.
Den högra bilden är från julkonserten på Comventum 2011. Jag och tre tjejer var inledningsnummret. Vi sjöng en så fin akapella låt och det är något av det häftigaste jag gjort i hela mitt liv. Publiken var enorm men man såg den inte tack vare alla strålkastare, och tur var väl det för annars skulle jag nog varit vättskrämd...
Längst ned till vänster är en bild föreställande mig och Emina i sommras. Vi var på utflykt i Oxford tillsammans med språkresegruppen. Det är nog en av de finaste städer jag sett. Alla gamla byggnader och universitetet där scener från Harry Potter spelats in. Wow!
Den sista bilden är en rättså gammal bild (sommaren 2011 tror jag). Jag, Emina och Sofie var i Göteborg vid Sofies sommarstuga och hade det hur kul som hellst!
 

some day we will all run away

Update: | ✝ Publicerat i Photography

Just another dedication post

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Jag har alltid älskat foto och film. Det är ett roligt sätt att uttrycka sig och inspireras av, och det är kanske just därför som jag har fastnat så mycket för youtube. Det började för några år sedan med youtubers som charlieissocoollike och nerimon. Jag vart helt besatt!
Jag kollade  video på video och jag kommer fortfarande ihåg texten till Duet With Myself som jag och Olivia sjöng på konstant. Charlie och Alex gör fortfarande videos, men jag har sagt upp mina prenumerationer och gått vidare till andra kanaler.
 
För några år sedan kollade jag på en engelsk serie som hette School of Comedy, och det var så jag fick reda på vilka tvillingarna Jack och Finn Harries var. Jag har tittat på deras videos sedan Jack skapade sin kanal JacksGap i början av sommaren 2011 och de är fortfarande mina favoriter! Här kommer en av favorit videosarna
(kanske därför att mitt gröna paket är med i videon ...)
 
En annan favorit är Alfie Deyes aka Pointlessblog. Jag har tittat på hans videos unigefär lika länge som Jack och Finn's och jag tröttnar aldrig. Här är en video från när han var i LA i sommras, den är så härlig! Ni får även träffa Jack och Finn pluss andra favoriter som Marcus Butler och Sam Pepper.
 
Caspar Lee goes outside. Det här är en av mina absoluta favoritvideos av Dicasp. Jag älskar hans udda humor och Sydafrikanska dialekt. Det fins inget att ogilla med killen!
 
 
Sist men inte minst, vloggaren Zoe . Hon vloggar om allt från skönhet och mode till roliga vloggar. Jag älskar hennes söta stil och mysiga videos. Jag hittade hennes kanal tack vare Alfie som gjorde en video tillsammans med henne, och sedan dess är jag fast! Här är hennes "what's in my bag?" video.

we heart it

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hejsan! Som sagt var jag på The Hobbit igår kväll, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Den var underbar! Kom nu ihåg att jag har väntat på denna film sedan jag var sisådär 9 år och betänk då förhoppningarna som byggts upp under tiden. Jag trodde aldrig att den skulle matcha mina förväntningar, och det gjorde den inte. Den slog förväntningarna med hästlängder! Enligt mig är den absolut en av de bästa filmerna jag någonsin sett.
 
Idag slutade jag tidigt, vid ett. Jag och några kompissar gick till Fikafabriken och tog en lång fika. Fikafabriken är absolut favoritstället! Sedan gick jag och Ebba och tittade på Eminas dansuppvisning, det var mysigt! Nu ska jag plugga lite och njuta av kvällen. ha det bra och missa inte Historieätarna ikväll, det äger!
 
Här kommer lite inspirerande bilder från weheartit.
 
 

the hobbit

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej! Är hemma en snabbis innan jag ska tillbaka upp till stan, och sen till Laura. Vi ska äta lite midag med Emina och Sandy innan vi beger oss till SF. Vi ska nämligen se The Hobbit! Gud så jag har längtat. Hoppas bara att den är bra, det går ju rykten om att den inte är det... Jag är ett stort fan av de tidigare filmerna så jag hoppas att den når upp till förväntningarna!
 

happy tuseday

Update: | ✝ Publicerat i Photography
Fick en mindre chock förut när jag fick reda på att min blogg hamnat på framsidan.
Tack, tack tack! Har suttit och läst alla söta komentarer och det kommer bara fler. Vad glad jag blir!
Nu ska jag fira med One Direction's nya album på högsta volym och en stor kopp te. Som ni kanske märker
äälskar jag te. För att inte tala om One Direction... 
För att inte göra inlägget allt för innehållslöst så bjuder jag på en mysig vinterbild jag tog hos Olivia i lördags, och med det tackar jag än en gång för att ni kikat in på min blogg.
Ni är bäst!
 

Winter Is coming

Update: | ✝ Publicerat i Outfits
 Tröja/Gina Tricot
Kjol/Monki

the best of ed sheeran

Update: | ✝ Publicerat i Every day life

O helga natt

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hejsan! På eftermidagen har Emina varit här. Det var tänkt att vi skulle plugga, men det blev inte så mycket av det... Istället fikade vi en massa och pratade strunt. För ett tag sedan kom jag hem från O Helga Natt. Som ni säkert redan vet så är det en stor julkonsert som hålls vid Stortorget här i Örebro varge år. Det var så mysigt och helt proppfullt med folk! Men vi fick ändå hyfsade platser. Efter en och en halv timma som resulterade i många rysningar (både pga underbar sång och kyla) så är jag supertrött, även fast klockan inte äns är åtta! Hoppas att ni får en fortsatt trevlig kväll. Själv ska jag läsa Game Of Thrones (man blir ju aldrig klar...) och försöka att inte somna!
 

my saturday

Update: | ✝ Publicerat i Photography
 

Fyra fantastiska favoriter

Update: | ✝ Publicerat i
Såhär i vintertid är det alltid mysigt att stanna inne med en bra bok. Eftersom att jag är en riktig bokälskare så tänkte jag tipsa er om några av mina favoriter! För ca två år sedan så slutade jag att läsa på svenska och bytte till Engelska. 90& av böckerna i min bokhylla är på Engelska, så just därför tipsar jag er om fyra Engelska böcker. Jag hoppas att ni kommer gilla dom, för det gjorde jag! Ett tips till er som aldrig har läst på Engelska förut: Haka inte upp dig på enstaka ord, det kommer att bli ett evigt jobb av att använda ordbok och google translate och det kommer förstöra handlingen i boken. så länge man förstår samanhanget och de viktiga delarna så gör det inget om man missar några ord här och var.
 
 
The Book of Tomorrow - Cecelia Ahern
Inte nog med att boken är underbart fin, den är underbart bra också! The Book of Tomorrow handlar om Tamara Goodwin, en tonåring som lever ett luxuöst liv och får allt hon ber om. Så plötsligt en dag förändras allt och hon blir tvungen att flytta ut till några släktingar långt ut på landet. Hemlängtan är stor och Tamara saknar sitt gamla liv i stan. En dag får hon syn på ett "resande bibliotek", en buss fylld med böcker som stannat utanför villan där Tamara bor. Med sig har detnen mystisk läderbunden bok, innehållande hemligheter som ingen av oss kunnat drömma om... "This is a story about hot tomorrow can change today".
 
The Lycky One - Nicholas Sparks
Ni har säkert sett filmen. och om ni inte gjort det så har ni sett de andra. Nicholas Sparks är författaren till böckerna bakom t.ex The Notebook, Dear John och The Last Song. Spark's böcker har en kännsla som får en att vilja läsa om och om igen. Det är kanske därför jag börjat samla på hans böcker...
Efter att den Amerikanska soldaten Logan Thibault hittar ett fotografi, föreställande en ung kvinna, begravt i jorden börjar turen att vända. Han vinner pokerspel efter pokerspel och överlever dödsfarliga slag.
Väl hemma i Colorado igen är det enda han tänker på, kvinnan på fotografiet. tillsammans med sin hund börjar han en lång vandring, sökande efter kvinnan som gett honom så mycket lycka.
 
The Prince of Mist - Carlos Ruiz Zafón
Denna bok är perfekt om man inte är van att läsa på Engelska. Den är tunn, lättläst och fångar ens intresse direkt.
"1943. As war sweeps across Europe, Max carver's father moves his family away from the city, to an old wooden house on the coast. But as soon as they arrive, strange things begin to happen: max discovers a garden filled with eerie statues; his sisters are plagued by unsettling dreams and voices; a box of old films opens a window to the past. Most unsettling of all are rumors about the previous owners and the mysterious disappearance of their son. As Max delves into the past, he encounters the terrifying story of the Prince of Mist, a sinister shadow who emerges from the night to settle old scores, the disappears with the first mists of dawn..."
 
The Host - Stephanie Meyer
Twilight kan slänga sig i väggen! När man läst The host så förstår man verkligen vilken brilliant författare Stephanie Meyer faktiskt är. The host beskrivs som "fantasy för de som ite gillar fantasy". Den känns så otroligt verklig. Boken utspelar sig i framtiden. Människorna har tagits över av själar som lever i människokroppen. Melanie Stryder vägrar att försvinna. Tillsammans med Wanderer, själen som invaderat Melanies kropp, lever dom i en och samma kropp. Två tankar, två medvetanden, två viljor, en kropp.
 

Burgundy velvet

Update: | ✝ Publicerat i
Jag har helt gått och kärat ned mig i denna kjol sedan jag såg den på Amanda Brohman's blogg. Den är så underbart fin! Färgen, materialet, allt. Den skulle vara superfin till jul eller bara en vanlig skoldag. Just denna kjol är från Romwe, men eftersom att priset är lite utav det dyra laget så funderar jag på om det möjligtvis kan finnas en liknande variant någon annan stans. Är det någon som vet vart man kan hitta en liknande? Hör gärna av er i så fall, det skulle vara guld värt!
 
 
 

Från mitt fönster

Update: | ✝ Publicerat i Photography
Winter is nature's way of saying, "Up yours." 
~Robert Byrne
 

Let us love winter

Update: | ✝ Publicerat i Photography
When the bold branches
Bid farewell to rainbow leaves -
Welcome wool sweaters.
~B. Cybrill
 
Ute faller snön och det blir bara kallare och kallare. Jag älskar att klä mig i stickat och så detta är tiden för mig. Stora oversize med uppvikta ärmar, koftor med knappar och mysiga mönster.
Min garderob består nog till 1/3 av stickade plagg. Det är så fint att matcha, och det funkar nästan till allt! idag hade jag på mig denna vita som ni kan se nedan. Jag fick den av min pappa för några dagar sedan och om jag inte minns fel så är det farmor som har stickat den. Den är så mysig! Matchade den tillsammans med min svarta kjol från bikbok, svarta strumpbyxor, guldig klocka och Dr.Martens.
 
Uppifrån till ned:
Mönstrad tröja/Skjæveland of Norway
Beige/JC
Grön/Åhlens
Vinröd/Ginatricot
Grå mönstrad/People DK-Rønne
Svart med fransar/Bik Bok
Röd/Carlings
Vit/stickad av farmor

Förnyelse No.2

Update: | ✝ Publicerat i Photography
Hej! Som ni säkert ser så har jag ännu en gång designat om bloggen. Jag vart inte helt nöjd med den förra så jag kännde för att ändra lite. Nu är jag nöjd! Jag ville ha både menyn och skrivfältet lite bredare, och det fick jag. Ni kan ladda ned grundmallen till designen här.
Firar den breda designen med ett fint foto i 700px och med det säger jag godkväll. Nu ska jag plugga, läsa och dricka té. Ha det bra!
 
En favoritbild på mig och Olivia som vi tod i vintras.

Tänd ett ljus

Update: | ✝ Publicerat i Photography

I want

Update: | ✝ Publicerat i Shopping
Black Embroidered Prom Dress / Topshop.com
 
Denna klänning skulle jag gärna ha i min garderob! Superfina detaljer och urringning där bak. Älskar den!

Förnyelse

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hejsan! Som ni säkert ser så har jag precis gjort om designen på hela bloggen. Det känns riktigt skönt med lite nytt, även fast jag inte är helt säker på om jag gillar det eller inte. Vad tycker ni?
Jag har även fixat lite i mitt rum. På stan idag köpte jag mig en 6 meter lång ljusslinga från Chlaes Ohlsson. Jag har velat ha en hur länge som helts men har aldrig riktigt hittat någon som passar. Men nu när julskyltningen är i full gång så finns det ju överallt. Det blev i alla fall hur mysigt som helts! Jag hängde den vid favoritstället i rummet. Älskar min moodboard, även fast den inte på fulla vägar är klar ännu. det ska upp en massa mera bilder! Ni kan även se min underbara samling böcker. Jag måste verkligen ta och hitta ett nytt sätt att förvara dom på för jag har verkligen ingen plats! Ljusslingan är till och med så lång så att den kan gå vidare över sängen. Där hänger den så fint på min stiliga tavla!
 

Into The Black

Update: | ✝ Publicerat i Shopping
Hejsan alla söta läsare! Nu är det äntligen December och jag tänkte inviga månaden med en lång dag på stan med någon fin vän. Så värst lång vart den dock inte, och jag var helt själv. Men det var mysigt ändå! Jag kilade förbi Monki eftersom att det var 20% på allt i butiken och jag fastnade för denna sjukt snygga T-shirt. Den är perfekt oversize och superskön!