Redigering

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography
Denna kväll har jag ägnat åt lite bildredigering.
Jag har ordnat med några porträtt och alla i detta vintage "tema". Här kommer en före och efter bild!
 
Programmet jag använder för att redigera mina bilder kallas Gimp och är ett lite enklare och gratis alternativ till Photoshop.
 

My summer dreams

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hejsan! Det var et litet tag sedan, men nu är skolan igång igen och jag har en hel del att göra.
jag funderar även på att uppdatera bloggen med en ny design men har inte riktigt bestämmt mig hur ännu. Skicka gärna en kommentar om ni har några tips!
 
Och gissa om jag vill ha sommar nu, nu, nu?
Dagens inspiration består fullt ut utav härligt sommriga bilder. shorts, värme och underbara resor. kan inte sommaren bara ta och skynda på lite?
 
Och om ni vill kika på några fler fina bilder så får ni gärna följa mig på tumblr.
 
 

For traintickets, hotels and motels

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography
Hej alla fina läsare!
För några dagar sedan postade jag ett inlägg med "bakom kulisserna" DIY projekt bilder från mitt hemliga DIY projekt som skulle bli Olivias present. Nu är det inte hemligt längre eftersom att hon har fått det.
 
Både jag och Olivia älskar att resa och pratar om alla äventyr vi vill göra hela tiden. Därför gjorde jag en rese inspirerad present i form av ett stort kort och en söt liten burk. Självklart var jag tvungen att ha med något England inspirerat, för vem är större anglofiler än mig och Olivia? :)
Det fick bli en skyline av London.
 
Här har ni resultatet, och jag hoppas att ni blir inspirerade till att göra något liknande! I så fall får ni gärna länka en bild nere i kommentarsfältet! P&k
 

Cupcake thursday

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography
Hej alla fina läsare!
hoppas att ni har ett fint lov, för det har jag! Och om ni redan haft lov så hoppas jag att ni har det bra i skolan...
Idag har jag och mamma bakat nutella fyllda choklad cupcakes. Lätta att göra och såå goda!
 
Ikväll blir det kompismys. Jag och emina ska hem till Alice och skypea med Ebba som är på solsemester... jag är ju linte lite avis? Sen bär det iväg ut till Emina för översovning och frossande i Ben & Jerry's.
Ha det bra, p&k!
 

Måndags morgon

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography

DIY project

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography
Hejsan! Skoldagen är slut och det är äntligen lov!
Igår eftermiddag ägnade jag min tid åt att pyssla ihop en present till min kära vän Olivia som nyss fyllt 17. Det var su kul och jag satt i flera timmar. Jag är supernöjd med resultatet och hoppas att hon också blir det... annars tar jag det/den/dom själv (utelämnat inga ledtrådar haha).
Här kommer lite pysselbilder från igår. Kram
 

Dagens 5 från tumblr

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej! Just nu är jag sjukt trött, även fast klockan bara är straxt före 10.
Ska snart krypa ned i sängen och läsa ett kapittel i min bok innan jag släcker för kvällen. Tänkte dela med mig av några fina bilder från min tumblr. Ha en fin kväll, p&k
 

Instagram ♥

Update: | ✝ Publicerat i Every day life
Hej alla fina!
Här kommer fyra bilder från min instagram som jag tagit den senaste veckan. Det blev en hel del snö bilder nu när vintern kom igen. Så typiskt mig, överexponerat och vintage. Men jag gillar det, hoppas att ni gör det med!
 
Ni kan följa mig på @ellendahlstrom

Nytt i garderoben

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Shopping
Hej alla fina!
Idag har variet en produktiv dag, även fast det är lördag... Jag var uppe vid nio, läste lite och åkte till gymmet. Nu har jag precis ätit och tänkte visa er vad jag inhandlade igår. Jag och Emina tog en snabbis på stan innan jag åkte till farmor och åt. Det blev en kjol för 60 kr och en t-shirt för 40. Älskar Monki rea!
 

Lé outfit of tuseday

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Outfits
Tröja/Bik Bok
Kjol/Bik Bok
Tights/H&M
Halsband/Lånat av Olivia

hej igen vinterväder

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography
Hej alla fina läsare!
Jag gissar att jag inte var ensam om att tro att våren var på ingång. För bara några dagar sedan var det vårvärme och snön hade börjat smälta. Men tydligen inte, för nu är snön tillbaka, mer än någonsin!
Jag måste dock medge att det är lite mysigt med all snö!
 
Snart kommer Olivia hit och vi ska fota lite.
Tills dess ska jag återhämta mig från snöovädret och äta lite mellis! Kram
 
invigde min snygga tygpåse jag köpte efter konserten

En underbar kväll med The Hives

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Experiences, Photography
Vilken kväll! Igår var det äntligen dags för den efterlängtade konserten. Jag, Emina och Sofie var på Club 700 här i Örebro och fick uppleva en underbar konsert framförd av The Hives. Stämmningen var på topp och vi fick de bästa platserna - längst fram i mitten! Som förband spelade The Fume, ett väldigt bra band men som aldrig riktigt fick publiken med sig. Det var synd, men det blir väl ofta så när man vet att man väntar på något annat...
 
The Hives, oj oj oj alltså. De levde verkligen upp till sitt omdömme -  världens bästa liveband.
De hade hela tiden kontakt med publiken och det var aldrig en tyst sekund.
Det går inte riktigt att beskriva kännsorna. Efter en hel del närkontakt, handhållanden och ett blink med ögat från Pelle när jag slängde en slängkyss var lyckan på topp. Det känndes som världens längsta samtidigt som världens kortaste konsert, och när det var slut så önskade jag att det kunnat börja om från början.
 
Om ni någonsin får chansen att se The Hives, tveka inte! Det spelar ingen roll om man är ett fan eller aldrig hört dom förut, man dras definitivt med i energin. Detta var det bästa jag sett på länge, om inte någonsin!
 
 

hej februari

Update: | ✝ Publicerat i Every day life, Photography
...och hej alla fina läsare!
Den varma vårsolen som kikat fram idag har fått mig att längta efter sommaren om inte ännu mer! När jag kom hem drog jag fram shorts, kjolar och linne och prövade allt. jag kan inte få nog av sena sommarkvällar i parken med grill och fina sommarklänningar. Stek på stranden med glass och picknick...
 
Nej nu får jag sluta drömma! Om någon timma ska jag promenera upp på stan och möta Olivia. Vi ska ta en snabb sväng på stan innan jag ska hem och fira mamma som fyller år idag. Bikbok har precis öppnat efter sin renovering så dit ska vi, och det kanske även blir en liten tur till Junk & Vintage, våran favorit!
 
Jag vill ha sommar så att jag kan använda min fina spetsklänning och spana bakom mina pilotbågar!